Workshop rouw in organisaties "samen sterk staan".

23-08-2017 00:00

 

 

Samen sterk staan is een workshop over het begeleiden van persoonlijke verliezen van medewerkers in organisaties en hoe daar adequaat mee om te gaan als leidinggevende of HR professional.

Deze korte workshop gaat in op rouw na overlijden. Aan het eind heb je 15 do's en don'ts in handen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Rouw in organisaties is een onderwerp dat de laatste 10 jaar gegroeid is in de publieke belangstelling, maar nog niet in elke organisatie de aandacht krijgt die het verdient. Graag zou ik met deze workshop een bijdrage leveren om rouw meer bespreekbaar te maken en handvatten en voorlichting te bieden aan leidinggevenden en HR functionarissen over dit onderwerp. Waarom is het onderwerp belangrijk?

* Per jaar is  ( naar schatting) een kwart miljoen medewerkers nabestaande.

* 40%  is een periode van 10 dagen tot een paar maanden niet in staat werk te doen.

* 7% keert nooit terug in de functie.

* Deze getallen zullen stijgen als medewerkers langer moeten werken.

* Veel organisaties hebben geen antwoord op ernstig verlies en rouw.

* In huidige HBO opleidingen is er onvoldoende of geen aandacht voor HRM en rouw

Bij ernstige rouw ontstaat vaak een gevoel van machteloosheid bij de omstanders. Wat kun je wel en wat kun je beter niet doen. Vaak leidt dit tot een afwachtende houding, terwijl er bij rouw beter initiatief genomen kan worden en contact kan worden gelegd. Wat voor mij belangrijk is, is dat de nabestaanden niet in de kou blijven staan, maar adequate hulp en steun krijgen, ook op de werkplek.Wat heeft deze interactieve workshop jou te bieden?

* Voorlichting over het rouwproces,

* Oefeningen om te ervaren wat rouw betekent,

* Praktische tips, do's en don'ts, voorbeeld van een protocol

* Ruimte voor persoonlijke vragen en casuïstiek,Waar en wanneer?

Waar en wanneer? Donderdagmiddag:  datum nog nader te bepalen Voorjaar 2017. In company ook mogelijk. Locatie bij open inschrijving:  M.F.C. De Ludinge, Ludinge 4,  9471 JD Zuidlaren. Kosten € 85, - pp. Voor (oud-) studenten van de Hanze zijn de kosten € 65,- .Nadere informatie: 050 3095591. Heb je belangstelling dan graag via de mail aanmelden  met naam, adres, organisatie, telefoonnummer en e-mailadres. Maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

 

 

Contact

Titia Mulder Praktijk Apsara
Willem Plojterlaan 7
9766PL Eelderwolde.
0640463637
050 3095591
titiamulder@home.nl