Meditatie/ mindfulnessbijeenkomsten van een uur.

03-01-2020 00:00

     Nieuwe bijeenkomsten 2020.

Meditatie/ mindfulness is een manier om meer innerlijke vrijheid te kunnen ervaren. Je bewust te worden van wie je werkelijk bent. Wakker worden. Je niet teveel mee laten slepen met je emoties of teveel geloof te hechten aan je gedachten en de verhalen die je jezelf verteld. Meditatie is een weg (naast andere) om contact te maken met je eigen innerlijk. Je kunt je ervaringen op 3 lagen van bewustzijn integreren, namelijk die van het hoofd (ik), het hart (ben) en het bekkengebied (hier). Op al deze lagen is informatie te vinden die je kan belemmeren om vrij te zijn. Meditatie biedt de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden en je ervan te bevrijden. Met het hoofd creëren we onze identiteit, ideëen, overtuigingen. In het hart zijn we ons bewust van en verbonden met onze gevoelens. Het bekkengebied is verbonden met ons fysieke lichaam en onze instincten. 

Bewustwording is een weg waarop je steeds nieuwe stappen kunt zetten. 

In 2014 ben ik begonnen met geleide meditaties in kleine groepen. Omdat je op eigen niveau mediteert is het niet belangrijk of je al ervaring hebt of nog niet. Een meditatie wordt herhaald om te kunnen verdiepen.  Elke meditatie is een beweginging door de bovengenoemde lagen van het bewustzijn.  Per bijeenkomst zal gezamenlijk een geleide meditatie worden gedaan met aansluitend muziek en daarna is er de mogelijkheid (vrijwillig) om vragen te stellen of te delen. De meeste meditaties die ik gebruik zijn ontwikkeld door Georgi Y. Johnson en Bart ten Berge. 

Ik wil je hierbij uitnodigen om deel te nemen aan een nieuwe serie geleide meditaties.De meditaties zijn gevarieerd en richten de aandacht op onze menselijke kernkwaliteiten zoals bvb vrede, vrijheid, onthechten, keuzevrijheid, stilte. Zie het als een moment van ontspanning na een werkdag. Even tijd voor jezelf. Een moment van bezinning.

Omdat niet iedereen mee kan doen op de donderdag heb ik woensdag als extra mogelijkheid toegevoegd. Dit is een experiment. Kijken of het jullie en mij past. Mijn bedoeling is elke week te wisselen. De ene week de meditatie op donderdag de week erop op woensdag etc. Als je op beide dagen kunt komen kun je ook alle meditaties wekelijks volgen. De meditaties starten om half 5 en de inloop met thee en koekjes is om kwart over 4.

De data: Woensdag 15/ 1, 29/1, 12/2 (week vrij) en 4/3 2020. Donderdag 23/1, 6/2, 20/2 (week vrij) en 12/3 2020. Je kunt je aanmelden voor woensdag of donderdag of 4 x over beide dagen of vaker. Kosten € 40 per eerste viertal en daarboven 5,- per keer extra. Het gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Als je mee wilt doen, zou je mij dan willen mailen met de dagen of data dat je verwacht mee te doen? je kunt je bijdrage contact meebrengen op de eerste bijeenkomst. Je mag het ook overmaken op IBAN/banknr.: NL45RABO0324 8293 53 t.n.v. T. Mulder. Aanmelden kan via de website, via de mail titiamulder@home.nl, en telefonisch 06 40463637. Als je meer wilt weten, voel je dan vrij om contact op te nemen via mail, te bellen of te appen.

 

 

 

 

 

 

Contact

Titia Mulder Praktijk Apsara
Willem Plojterlaan 7
9766PL Eelderwolde.
0640463637
050 3095591
titiamulder@home.nl