Meditatie/ mindfulnessbijeenkomsten van een uur.

24-08-2017 00:00

Nieuwe serie van 4 bijeenkomsten najaar 2019.

Ik heb weer een nieuwe serie meditaties ingepland en wil jullie van harte uitnodigen om daaraan deel te nemen.

Het onderwerp van de meditaties is keuzevrijheid. Keuzevrijheid is een atmosfeer die altijd aanwezig is, ongeacht de keuze die wordt gemaakt, degene die de keuze maakt of de inhoud van het onderwerp van keuze. In deze meditatie onderzoek je in hoeverre en op welke terreinen je keuzevrijheid ervaart en waar niet.  Het raakt ook aan het accepteren van lijden en verdriet als deel van het leven.

 

De bijeenkomsten zijn weer op Donderdagmiddag van kwart voor 5 tot kwart voor 6 met inloop en thee om half 5. . Kosten 45 euro. Je kunt dit contant voldoen bij de eerste keer. Je mag het ook over maken op IBAN/banknr.: NL45RABO0324 8293 53 t.n.v. T. Mulder.

Je meldt je steeds aan voor een serie van 4.  Aanmelden kan via de website, via de mail titiamulder@home.nl, en telefonisch 06 40463637.

 

 Meditatie/ mindfulness is een manier om meer innerlijke vrijheid te kunnen ervaren. Je bewust te worden van wie je werkelijk bent. Wakker worden. Om je niet teveel mee te laten slepen met je emoties of teveel geloof te hechten aan de verhalen die je jezelf verteld. Meditatie is een weg (naast andere) om contact te maken met je eigen innerlijk. Om ervaringen op 3 lagen van bewustzijn te integreren, namelijk die van het hoofd (ik) , het hart (ben) en het bekkengebied (hier). Op al deze lagen is informatie te vinden die je kan belemmeren om vrij te zijn. Meditatie biedt de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden en je te bevrijden. Met het hoofd creëren we onze identiteit, ideëen, overtuigingen. In het hart zijn we ons bewust van en verbonden met onze gevoelens. Het bekkengebied is verbonden met ons fysieke lichaam en onze instincten. Bewustwording is een weg waarop je steeds nieuwe stappen kunt zetten. 

 

In 2014 ben ik begonnen met geleide meditaties in kleine groepen. Deze meditaties zijn deels afkomstig van Georgi Johnson en Bart ten Berge. Omdat je op eigen niveau mediteert is het niet belangrijk of je al ervaring hebt of nog niet. Een zelfde meditatie wordt 4 x herhaald om te kunnen verdiepen. Daarna wordt het volgende thema geïntroduceerd. Het zijn steeds bewegingen door de drie lagen van het bewustzijn vanuit een ander perspectief en vullen elkaar zo aan.  Per bijeenkomst zal gezamenlijk een geleide meditatie worden gedaan met aansluitend muziek en daarna is er de mogelijkheid (vrijwillig) om vragen te stellen of te delen. Als je meer wilt weten, voel je dan vrij om contact op te nemen via mail of te bellen of te appen.

 

 

 

 

 

 

Contact

Titia Mulder Praktijk Apsara
Willem Plojterlaan 7
9766PL Eelderwolde.
0640463637
050 3095591
titiamulder@home.nl