Vragen van cliënten

Vergelijken met anderen: Ik loop er snel tegenaan dat ik mijzelf vergelijk met anderen en dan steeds denk dat die het dus beter doen dan ik. Is een affirmatie waarin ik mijzelf voorhoud dat het goed genoeg is wat ik doe en ben, ook helpend voor dit soort dingen?

Wat je tegen komt in jezelf is de onzekerheid of je wel goed genoeg bent. Door jezelf te  vergelijken met anderen kom je in de polariteit van goed en niet goed terecht. Dat versterkt je onzekerheid en gevoel van niet goed genoeg zijn nog meer. Vergelijken met anderen brengt vaak niet veel goeds. Beter is te geloven in je eigen unieke kwaliteiten en de juistheid van alles wat je overkomt voor je persoonlijke groei. De affirmatie is de omkering. Een positieve zelfinstructie. Ik ben precies goed zoals ik ben. Ik ben op het juiste moment op de juiste plaats en doe wat juist is. Daarmee bouw je vertrouwen in jezelf dat je OK bent. De basis van het leven is, dat we helemaal Ok zijn. Dat er geen oordeel wordt geveld. Maar dat zijn we vergeten. Bij de affirmatie kunnen alle twijfels boven komen die je hebt over jezelf. De kunst is dan om er met liefdevolle aandacht bij te blijven en er rustig doorheen te ademen. je zult merken dat je dan door de spanning of weerstand heen beweegt.Ik hoop dat dit een antwoord op je vraag is. Sterkte met alles. Het is niet gemakkelijk om een zo oud en patroon los te laten. Gun en geef jezelf daarvoor de tijd.

Relatie beëindigen: Ik heb besloten mijn relatie te beëindigen en nu merkte ik dat ik om moet zien te gaan met dit verlies. Heb jij misschien bruikbare tips om dit verlies een plekje te geven, zodat ik zo snel mogelijk hier weer bovenop kan komen?

Dank je wel voor je vraag en je vertrouwen. Een pijnlijke ervaring om mee te maken. Ik kan me voorstellen dat dit veel pijn doet en dat je niet zomaar verder kunt. Hoe het ook is gegaan er is sprake van verlies. Wanneer een relatie wordt beëindigd zijn er veel veranderingen waar je mee moet dealen. Het kan ook zijn dat je verlies van vertrouwen ervaart. Ik kan je geen recept geven hoe om te gaan met zo'n grote verandering in je leven. Wel kan ik je zeggen dat het helpt om je niet te verzetten tegen de emoties en de pijn van het gemis. Het gevecht ertegen maakt het namelijk nog zwaarder. Door aanwezig te zijn bij alles wat je voelt en ervaart kun je er doorheen bewegen. Als de pijn voor je gevoel ondraaglijk wordt kun je met je aandacht naar het hier en nu gaan," ik zit hier op deze stoel in deze kamer en zo voelt mijn lichaam." Je bewust concentreren op je ademhaling brengt je ook in het hier en nu. Of afleiding zoeken door te gaan lopen buiten, spelen met je hond of kat. De pijn die je nu ervaart is de andere kant van de liefde die je hebt gevoeld. Het geeft aan wat je hebt verloren. Het is belangrijk dit aan jezelf en je omgeving te erkennen. Zoek mensen die je vertrouwt en vertel hen hoe het voor je is. Neem vooral de tijd die jij nodig hebt. Niemand weet hoe diep je verlies is en er zijn geen regels. . Kun je hier eerst iets mee? Ik wens je veel kracht toe en vertrouwen in jezelf. Het is een zware periode, maar ik ben er van overtuigd dat jij hier door heen zult komen.

 

Contact

Titia Mulder Praktijk Apsara
Willem Plojterlaan 7
9766PL Eelderwolde.
0640463637
050 3095591
titiamulder@home.nl